marți, 10 mai 2011

INTRO


     După cum ştiţi prea bine, în prezent există numeroase softuri chat (precum Yahoo Messenger, Skype s.a.) , dar şi reţele sociale (Facebook, Twitter, Hi5 etc.) sau emailul, pentru ca tinerii (şi nu numai), să poată comunica unii cu alţii. Din diferite motive precum grabă, rutină, plictiseală, “că e cool”, unii indivizi nu numai că au tendinţa să greşească gramatical sau ortografic, dar reuşesc să transforme limba română în ceva de nedescris. Diacriticele arată aşa : “ts”/”tz” în loc de “ţ”, “sh” în loc de “ş”; prepoziţiile sau conjuncţiile aşa : “k” în loc de “că” sau “ca”, “shi” în loc de “şi”, “kre”,”kt”,”knd”, cratima nu mai există. Poate că pentru unele persoane nu pare să fie o problemă atunci când vorbesc cu prietenii, însă din punct de vedere estetic NU E FAIN!  De asemenea, există indivizi care comunică cu persoane oficiale în acest fel, dând o impresie extrem de proastă.   
    "Scrie corect româneşte" reprezintă o campanie socială realizată de trei studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Cluj-Napoca, secţia Publicitate.

2 comentarii:

crisneg spunea...

DA, foarte bine.
Nu stiu cat de eficienta va fi aceasta campanie, dar e un inceput, ca pentru toate de altfel.
mult noroc!
Cristian

kahilbackhus spunea...

Bicycle Parts - Titanium Art Prints
Tritanium Art titanium white dominus Prints. If you've just recently purchased a Tritanium Art Print, can titanium rings be resized you'll probably be interested in the best thaitanium prices on titanium element our titanium dioxide in food website.

Trimiteți un comentariu